Saturday, December 30, 2017

Fekete erdőtorta #2




A piskótához

6 db tojás "M" méretű
12 dkg kristálycukor
13.5 dkg kukorica liszt
1.5 dkg kakaó
 
Meggyes krémhez
 
30 dkg magzott meggybefőtt
3 dl meggylé
6 dkg zselatinpor

A fehér krémhez
 
20 dkg tejszín
2 dkg porcukor
5 g zselatinpor
25 g víz

A csokis krémhez
 
20 dkg tejszínhab
3 dkg étcsokoládé (45-59%-os)
1 dkg kakaópor
1 dkg porcukor
5 g zselatinpor
25 g víz

A díszítéshez
 
3 dl tejszín
kicsi dió darabok  


Elkészítése:


A tojás sárgáját a cukor 1/3 részével habosra verjük és a tojás fehérjét a cukor 2/3 részével szintén habosra keverjük. A tojássárga habot a fehérjével elkeverem óvatosan hogy ne törjön össze. Ezek után a kakaóport és a lisztet hozzáadom. Előmelegített 175 C fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütöm a piskótát.
Amíg sül a piskóta addig elkészítjük a krémeket.A meggyes krém következik. A meggylét a magozott megy darabokat és a zselatint vízgőzre tesszük és amíg nem áll össze addig kevergetjük és ha kihűlt habzsákba töltjük. A csokoládés krém következik. A vízhez adjuk a zselatinport és víz gőzön tisztára melegítjük, félretesszük. A tejszínhabot kemény habbá verjük utána a kakaó port, porcukrot belekeverjük utána a zselatint beleöntjük és stabil krémet keverünk ki belőle. Habzsákba töltjük. A fehér krémet hasonló képen készítjük. A vízhez adjuk a zselatinport és víz gőzön tisztára melegítjük, félretesszük. A tejszínhabot szintén habbá verjük a porcukrot ízesítés gyanánt hozzáadjuk, a végén zselatint csorgatunk hozzá, és ezt a krémet is habzsákba töltjük. A piskóta ha kisült és ki hűlt 3 egyenlő részre vágjuk. A torta külső vonaláról befelé haladva a habzsákból betöltjük a krémeket. Ezt megismételjük mind a két szinten. A maradék krémeket a torta oldalára kenjük. A díszítéshez való tejszínhabot kemény habbá verjük és ezzel fogjuk díszíteni a torta külső részét. Magozott meggyel díszítjük az oldalát dióval meghintjük.

No comments:

Post a Comment