Hozzávaló:
A blinihez
A feltéthez:
A blinihez
200g rizsliszt
A feltéthez:
A blinihez
200g rizsliszt
4 dkg vaj
15 g élesztő
125 ml tejföl
125 ml tej
100 g füstölt hal
3 ek kapor
Elkészítése:
Elkészítése:
Az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A kétfajta lisztet összeszitáljuk, hozzáadjuk a sót. A vajat megolvasztjuk.
A felfuttatott élesztőhöz adjuk a tejfölt és a tojásokat. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztkeveréket, és jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját.
20 percig letakarva pihentetjük, addig a tojásfehérjéket a hűtőbe tesszük. Ha letelt a 20 perc, a tojásfehérjét habbá verjük, és hozzákeverjük a tésztához. Kb. 1,25 decis adagokban egy-egy kanál olvasztott vajon kisütjük a palacsintákat.
Tipp:
A kétfajta lisztet összeszitáljuk, hozzáadjuk a sót. A vajat megolvasztjuk.
A felfuttatott élesztőhöz adjuk a tejfölt és a tojásokat. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztkeveréket, és jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját.
20 percig letakarva pihentetjük, addig a tojásfehérjéket a hűtőbe tesszük. Ha letelt a 20 perc, a tojásfehérjét habbá verjük, és hozzákeverjük a tésztához. Kb. 1,25 decis adagokban egy-egy kanál olvasztott vajon kisütjük a palacsintákat.
Tipp:
Tradicionális orosz palacsinta hajdinalisztből, élesztővel.
Feltétnek én füstölt tokhalat használtam, de isteni lazaccal, heringgel vagy bármilyen más hallal is.
Sőt, mivel a tészta elég semleges ízű, a házi lekvár is passzol hozzá.
Ha valaki nem szereti a halat, tejföllel és snidlinggel is tálalhatja.
Jóét vágyat!
No comments:
Post a Comment