1 db hagyma (nagyobb fej)
1 kg darált hús
1,5 bögre rizs
1 db tojás
só
bors
1 db fokhagyma/ foghagyma granulátum
petrezselyem
Majoranna
20 dkg paradicsompüré
0,5 kg krumpli
Elkészítése:
A megtisztított, felaprított hagymát a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a rizst és a tojást, majd megsózzuk, megborsozzuk. Összegyúrjuk, hogy formázható masszát kapjunk. Gombócokat csinálunk belőle és felforrt petrezselymes, Majoranna sós vízbe bele tesszük. Kb egy órán át főzzük a vizet figyelve, hogy el ne főljön a leve. Ha majd nem megfőtt akkor rá öntjük a paradicsompürét.
Ha túl sűrű a leve akkor csináljunk hozz a habarást. A krumplit meg pucoljuk felvágjuk sós megfőzük.
No comments:
Post a Comment