Hozzávalók
Tésztához: (2 főre)
- 200g ENJOY FREE - HARVEST gluténmentes liszt
- 6g só
- 32g friss élesztő
- 1tk cukor
- 160ml langyos víz
- 1tk olaj és kevés a kenéshez
Paradicsom szószhoz:
- 140g paradicsompüré
- 3,5 d víz
- 2 gerezd zúzott foghagyma
- 1 tk. Oregon
Feltéttelek: Ízlés szerint
Elkészítése
Egy tálba összekeverjük a sót és lisztet, az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott langyos vízben, és az egészet legalább 5 percig dagasztjuk. A tésztából labdát formázunk, és egy kiolajozott tálba tesszük, majd letakarjuk egy tiszta, nedves konyhai ruhával és fél órán át keleszteni hagyjuk.
A paradicsompüréhez hozzá adjuk a vizet, a zúzott foghagymát és Oregont egy lábosba addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. A feltételeket felszeleteljük.
Ha megkelt a pizza tésztánk akkor ketté osztjuk, majd szilikonos vagy zsiradékkal átkent sütőpapírra tesszük, és a tetejét alaposan megkenjük olajjal. Egy evőkanál segítségábrl körkörös, kenő mozdulattal 2 pizzát formázunk. (Ragadós, nyúlós a gluténmentes lisztből ilyen módón keszült tészta, de ezzel az ejárással könnyen kezelhető.)
A paradicsomszószt a pizzára kenjük, megszórjuk bőséges feltéttel, és 180C-ra előmelegített sűtüben kb. 30 percig sütjük.
Elkészítése: kb 1,5 óra, közepes könnyű recept.
Alap anyagok beszerezése: ALDI
No comments:
Post a Comment