Sunday, June 14, 2020

Pizza #Gluténmentes

Hozzávalók




Tésztához: (2 főre) 
  • 200g ENJOY FREE - HARVEST gluténmentes liszt
  • 6g só
  • 32g friss élesztő 
  • 1tk cukor 
  • 160ml langyos víz

  • 1tk olaj és kevés a kenéshez


Paradicsom szószhoz: 

  • 140g paradicsompüré 
  • 3,5 d víz 
  • 2 gerezd zúzott foghagyma 
  • 1 tk. Oregon



Feltéttelek:  Ízlés szerint 

Elkészítése



Egy tálba összekeverjük a sót és lisztet, az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott langyos vízben, és az egészet legalább 5 percig dagasztjuk. A tésztából labdát formázunk, és egy kiolajozott tálba tesszük, majd letakarjuk egy tiszta, nedves konyhai ruhával és fél órán át keleszteni hagyjuk.

A paradicsompüréhez hozzá adjuk a vizet, a zúzott foghagymát és Oregont egy lábosba addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. A feltételeket felszeleteljük. 

Ha megkelt a pizza tésztánk akkor ketté osztjuk, majd szilikonos vagy zsiradékkal átkent sütőpapírra tesszük, és a tetejét alaposan megkenjük olajjal. Egy evőkanál segítségábrl körkörös, kenő mozdulattal 2 pizzát formázunk. (Ragadós, nyúlós a gluténmentes lisztből ilyen módón keszült tészta, de ezzel az ejárással könnyen kezelhető.)

A paradicsomszószt a pizzára kenjük, megszórjuk bőséges feltéttel, és 180C-ra előmelegített sűtüben kb. 30 percig sütjük. 


Elkészítése: kb 1,5 óra, közepes könnyű recept.
Alap anyagok beszerezése: ALDI










No comments:

Post a Comment