Amerikai palacsinta:
Hozzávalók:
1 bögre rizsliszt
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál Gluténmentes sütőpor
csipet szódabikarbóna
2 evőkanál olaj
1 bögre tej 1 tojás só
Elkészítése: Ezeket a hozzávalókat ebben a sorrendben lazán összekeverjük. Bármilyen gyümölcsöt bele lehet tenni. (Nem kell nagyon pontosan mérni.) Egy nagyobb palacsintasütőt beolajozunk, és kb. 1 merítőkanálnyi masszát a meleg sütőbe öntünk. Vastag lesz, és egy kicsit buborékos. Amikor az alja aranybarnára sült, akkor sütőlapáttal ügyesen átfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. A sütőt minden adag előtt gyengéden olajozzuk ki. Amikor tányérra tesszük a palacsintákat, megöntözzük juharsziruppal, kakaóval, lekvárral vagy akár más öntettel!!
Madártej:
Hozzávalók: (12 személyre)
4 l tej (3,5 %-os)
16 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
25+35 dkg cukor
2 evőkanál liszt
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, ezt érdemes külön edény fölött végezni, mert a fehérjébe nem kerülhet sárgája még véletlenül sem, mert habveréskor nem fog megkeményedni a hab. A tojásfehérjét 25 dkg cukorral habbá verjük. Közben 1 liter tejet felforralunk, evőkanállal beleszaggatjuk a habot, időnként megforgatva megfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.
A tojássárgákat a vaníliás cukorral és 35 dkg cukorral kikeverjük.
A maradék 3 liter tejet felrakjuk főni, szűrőn át hozzáöntjük a habfőzésből maradt tejet is. Mikor langyos már a tej, hozzáadjuk a cukros tojást, kevergetve, lassú tűzön főzzük. 2 evőkanál lisztet kevés tejjel kikeverünk csomómentesre és szűrőn át a tojásos tejhez adjuk, kevergetve főzzük, míg krémesre sűrűsödik. A kevergetni kell! A krémes madártejet a habra merjük, hagyjuk hűlni, hidegen tálaljuk.
"Jó étvágyat!"
No comments:
Post a Comment