Tuesday, October 31, 2017

Házi mézes mustár

Sültekhez, főtt sonkákhoz, házi véres hurkához fantasztikusan passzol a mézes mustár, amit házilag tehetünk még különlegesebbé.


Hozzávalók: 


25 dkg dijoni mustár 
15 dkg méz 
kurkuma 
1 alma


Elkészítés:


A mézet egy lábosban, alacsony hőfokon felmelegítjük, amíg folyékony állagú nem lesz.
Kurkumával fűszerezzük.
3-4 almaszeletet héjastul felkockázunk, és pár percig főzzük, míg picit meg nem puhul.

A meleg almás mézet elkeverjük a mustárral, Amikor kihűl, kissé megszilárdul.
Ízlés szerint pürésíthetjük botmixerrel, vagy készíthetjük reszelt almával.

Kívánok mindenkinek sok sikert hozzá, szerintem nagyon finom és glutén mentes :) 

No comments:

Post a Comment