Thursday, March 30, 2017

Internetes élet

Sokan már nem is tudják kiket követ a az internet legyen szó facebook, twitter vagy instagram. Sokan már nem figyelnek kikkel követnek likeol-nak vagy jelölnek be. Pedig igen is figyelni kéne.
Ezektől a dolgokból következnek be a bajok amikor kicsit írni szeretnék nektek, mert tényleg sok mindent megváltoztattak ezek az alkalmazások.
Nem is magyarázom tovább inkább nézzük is meg mire gondolok:

Manapság az interneten mindent már manapság kiposztolnak, az ételeket, a helyeket, a családot, a wc-zést és a többi dolgokat is. Már manapság nem tudjuk kiket jelölünk ott be, vagy kik is láthatja pedig lelehet titkosítani mindent, hogy csak azok lássák akinek kell. Nem is nézik meg ki is az és bejelölik egymást, vagy vissza.
Első baj ezzel, hogy már nem is tudjuk eldönteni mi is az igaz, ezt képekre értem, mikor minden nap az látjuk mindenki tökéletes, mindenki boldog és te éppen szomorú vagy, vagy pedig észre vettél magadon hibát. Pedig amit legtöbbször kiteszünk képet nem is az az igazság, csak arra megy mindenki legyen egyforma. Te is fesd ki naponta a körmöd, legyen kockás hasad, álljon mindig jól a hajad, a festéked ne legyen el kenve. De senki sem tökéletes, ezért van az mindenki lelkileg ki van készülve, hogy é ronda meg minden, amikor senki sem tökéletes, ez csak egy álca csak egy illúzió.

A másik, sokan ki posztoljak, ha otthon vannak, vagy ha mennek el. És segítenek a betörőknek hova lehet menni lakásba, mert nincsenek otthon. S nem azzal, hogy kiírják elmennek vagy otthon vannak hanem azzal, hogy becsekkolva teszik ki és lenézik, és jön a baj.
Ami engem irritál amikor a TINI lányok mondhatni mersztelen képet tesznek ki, és még kiírja komoly kapcsolatot keress, ott a tol és a tankönyv és tanuljon ne pedig meztelenül posztoljon. Itt kezdődik a baj amit elkezdtem előbb, vannak olyanok akik azért teszik ki mennyi, likeot kap és kapja meg azt, hogy szép, mert mindenhol tökéletest test látja, és nem tudja elfogadni, úgy magát, ahogy van.

S mi a legrosszabb ebben, jönnek a saját hibájukból, hogy el rabolják vagy pedig megerőszakolják. Tényleg ez kell, mindenhol a tökéletes? Nincsenek hibák?
Szerintem sokan nem gondolnak bele, hogy milyen következményekkel jár az ha valami olyat posztol ki, amit éppen nem kéne. Itt senkire nem szeretnék célozni akinek inge csak az vegye magára.
Sok dolgot lehetne még ezzel kapcsolatban írni, de szerintem ez most elég is lesz.



#facebook #instagram #twitter #azinternetesvalóság #vigyázmitposztolsz




No comments:

Post a Comment