Sunday, July 8, 2018

Kenyér, zsemle, kifli

Hozzávalók:

500g Glutenix
2 tojás
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
25g élesztő
420 ml langyos víz (vagy fele víz, fele tej)


Elkészítése:

Mixerrel nagyon alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Habos, lágy, de sűrű masszát kell kapnunk.
Egy olajjal kikent formába tesszük vizes kanállal a masszát.
Alufóliával letakarjuk, és meleg helyen kb. 40 percet kelesztjük.
Mikor a forma teljesen megtelt, levesszük a fóliát, és előmelegített, 220°C-os sütőbe tesszük.
Tegyünk egy kis fém tálkában vizet a sütő aljába, hogy a páratartalom megfelelő legyen!
15-20 perc után csökkentjük a hőfokot kb. 180°C-ra, így sütjük még 15-20 percig.


Nekem ez a recept mindig be vált kenyérnél, zsemlénél és kifliről is!



No comments:

Post a Comment