Tuesday, July 11, 2017

Vállaj felelősséget

Mindenkinek felelősséget kell vállalni minden egyes cselekedésért akár amit tesz vagy amit mondasz. Azért késsel iskolából, munkából, mert  lekésted a buszt, vagy pedig azért kaptál rossz jegyet, mert tanár utál. Biztos te is sokszor hallottad ezeket. 
Igen vannak olyan dolgok amiről nem tehetsz pl:. idő járás, áremelkedés. De csak ha várod valaki javítsa ki hibáidat és mindent kézbe kapjál soha nem leszel felelősség teljes. 
egyrészt ösztönöz és tedd meg az első lépést, ne a szomszédodnak nézd, hogy milyen a fűje hanem tedd a sajátodat is szebbé, jobbá tenni. Tanulj a hibádból, vedd észre időre, mert a későbbiekben csak nehezebb lesz. 
Céljaidért való küzdelmedben tehát kifogásaid és a felelősség áthárítása másokra távol tarthatnak téged a sikerektől. Ha mindig másokat okolsz, azzal csak azt fejezed ki, mennyire ki vagy szolgáltatva másoknak és sok energiát feleslegesen pazarolhatsz olyan események feletti szomorkodásra vagy éppen bosszankodásra, amelyek fölött nincs hatalmad. Ezt az erőfeszítést fordítsd inkább arra, hogy felelősséget vállalj saját tetteidért és megtedd, ami rajtad áll!

No comments:

Post a Comment