Monday, July 10, 2017

Nő és az idő beosztás

A nők nagy részére jellemző a rohanás, még a fiatalabbakra is. Ahhoz, hogy ne uralkodjon el a káosz, most saját tapasztalatból osztok meg veletek egykét tippet, hogy hogyan is lehet jól beosztani az időnket. 
Nos, vegyük úgy, hogy tanulunk, de akár a munkát is vehetnénk alapnak, hiszen legalább annyi időt elvesz az is. A tanulásra/munkára sajnos muszáj időt szánni, ezt nem lehet kikerülni.

Készíts listát

Azoknak is ajánlom, akik nem feledékenyek. Készíts listát a tanulnivalódról, napi teendőkről, pénzbeosztásról, arról, hogy miket akarsz a hónapban/következő hónapban vásárolni. Ha teljesítetted az adott dolgot, pipáld ki, így könnyebben átlátod majd, hogy hogy alakulnak a dolgaid.

Hasznos időtöltés
Ha már egyszer elterveztél valamit, akkor az legyen úgy. Ha a szombat délelőtt a tanulásé, akkor szombat délelőtt csak tanulj, ne facebookoz, telefonálj, stb. Így sokkal könnyebben és gyorsabban végzel a feladattal, mintha közben elvonnád a figyelmedet.

Egy nap magadra

Mi nők, szeretünk szépítkezni. Hagyj egy napot (tipikusan vasárnap), vagy csak néhány órát magadra. Nézz sorozatot, filmet, készíts arcpakolást, hajpakolást, fesd ki a körmöd stb. Bármi ami megnyugtat és szebbnek érzed magad tőle. De kell egy kis magány is amit magadra gondolsz  vagy is magaddal foglalkozol.

No comments:

Post a Comment