Monday, July 10, 2017

Párkapcsoalt #1 Hogyan válaszunk jól párt magunknak?

Sokan már bele estünk abba a hibába, hogy nem jól választunk magunka párt legalább is egy ideig működött, majd minden kihűlt. Senki nem találja meg elsőre a megfelelő párt, legalábbis ritka. Mindenkinek egyszer eljön az az idő, hogy megszeretné találni a megfelelő párt, de ezt, hogyan is tegyem meg?
Ha már elszeretnéd magadat köteleztetni egy végső párkapcsolatba, akkor olyan személyt kell keresned akinek, ugyan ez a célja. Nem kell, hogy mindenbe hasonlítsatok, ellentétek is sokszor jól kijönnek, mert vonzzák egymást. Mindenkinek vannak, olyan dolgai amit másik fél nehezebben fogadja el ezeket nevezzük hibáknak, ilyen pl:. horkolás. Sokan a mai világba a külsőt nézik és ez elég rossz hiba, a belső szépség többet ér. Többet számítana az, hogy ki milyen márkás ruhákba jár vagy milyen szép, mint hogy mennyire szeret tégedet a másik? Szerintem nem.
Sokszor hallhatjuk vagy láttatjuk azt a mondást, hogy nem a kor számít. Mennyire igaz ez? Mennyi a jó kor-különbség ezen el lehetne vitatkozni egy ideig, én leírom az én gondolatomat.
Ha pasi 30 és lány 24-28 azt neveztük jó kor különbségnek.
Ha a pasi 30 a nő 35 ezt is nevezhetjük jó kor különbségnek, a lány még érzi magába ilyenkor, hogy mindig fiatal lehet mellette.
Ha a pasi 30 nő 40 vagy felett, ezt mondjuk, hogy anyjuk, hogy anyasági komplészúsuk van, de én nem, így fogalmaznám meg, mert így kicsit nyers. A pasi azt a párkapcsolatot keresi akibe megbízik van nagyobb tapasztalata, persze ha a nő sokkal idősebb akkor, már jobban tud mindent ami azt jelenti, hogy biztosságot keres magának a pasi.
Ha a pasi 36 a lány 21 ez, ugyan az mint az előbb megemlített, csak fordítva.
Én mit gondolok anya vagy apasági komplexumnak?? Ha a két fél között legalább 20 év van.
Életünk legfontosabb kérdése közé tartozik, sikerül- e olyan társat találni, akivel egyetértésben leélhetjük az életünket, aki számíthat ránk, akire számíthatok. De mi is a szerelem? Mi az, ami egy másik emberhez vonz bennünket? A veszekedések jó?  Mi a jó kapcsolat? Kezdjük is kihámozni ezeket. 

Mi is a szerelem?

Az embernek magának kell a párját megteremtenie és nem úgy, hogy a párját erőszakolja önmagához, hanem hogy önmagát alakítja önfeláldozással a párjához. Ez a kölcsönös önfeláldozás: a szerelem. A szerelmet nem mondjuk, hanem érezni kell, hogy valami miatt a másik fél vonzódunk.
Mi az, ami egy másik emberhez vonz bennünket?
A vonzódás nem egyből jön ki, mindenki máshoz más miatt vonzódik. Mindenki mást keres a másikba. A nők legtöbbször amit elsőnek megnéznek, a szem majd a fenék és van még kinézi az alakot is. Míg a pasik az alakot, a szemet, és feneket.. Az ellentétek is vonzzák egymást ez legyen szó stílusról, korról, külső, magasság.
A veszekedések jó?  

A veszekedés néha jó, de inkább egyáltalán nem, de egy egészséges veszekedés soha nem árt. Ha veszekedés  után is minden boldog az nagyon jó. De a sok veszekedés csak tönkre teheti a kapcsolatot és nem felerősíti.
Mi a jó kapcsolat? 

A jó párkapcsolat ritka. A jó párkapcsolat az amikor egymásért feladtok mindent, de nem kell mindent eldobni, mert az sem egészséges. Mindent jól megtudtok beszélni, akkor is ha nem értetek egyet. Ha hűségesek vagytok, a figyeltek egymásra és egymás gondolatára. Ha önzetlen a szerelem és nem csak egy irányba megy mind ez. Jó az ha párkapcsolatot különtudjátok tenni a barátoktól. Jó az is ha mind a két félnek van szabadsága, magán élete és egyikre sem lett rá téve a póráz, mert ha ezek nincsenek meg akkor a kapcsolat egy idő után hallott.

No comments:

Post a Comment